El congrés En valencià és un webconference o congrés en línia adreçat als joves estudiants valencians de 15 a 20 anys amb la intenció de dinamitzar l’interès en la llengua i cultura del país i, així mateix, en la disciplina de filologia en general.
Està dividit en dos apartats: la part acadèmica, per una banda, i una secció lúdica, per l’altra. La part acadèmica està constituïda per sis seminaris o webseminaris: Mapa lingüístic del català, a càrrec de James Hawkey, de la Universitat de Bristol; Emigració valenciana als EUA, a càrrec de Thomas Harrington, del Trinity College de Harford, Connecticut; Experiència d’una estudiosa del català a Itàlia, a càrrec de Donnatella Siviero, de la Universitat de Messina; Els valencians i el seu lloc a Europa: Fuster i Estellés, a càrrec del mateix de Dominic Keown; En memòria Amador Calvo: L’Estellés intertextual: Coral romput, a càrrec d’Olga Suàrez, de la Universitat de París i Trobada lírica amb València: Estellés i March, a càrrec de Hans-Ingo Radatz, de la Universitat de Bamberg. Durant la tercera setmana d’aquest mes, els estudiants podran conversar directament amb els docents per Whatsapp, Facebook i Twitter, fent preguntes i comentaris. Els alumnes podran entregar assatjos, comentaris o notes breus. Es penjarà a la web una selecció dels millors.
L’apartat lúdic té per intenció invitar a la participació d’una forma més creativa. Per exemple, un conjunt d’estudiants de Cambridge enregistraran una versió en anglès d’unes cançons representatives de València. Els alumnes valencians podran participar d’una forma similar enregistrant en els seus mòbils una contribució, en alguna o algunes de les llengües del congrés (català, anglès, francès, italià i alemany), com ara recitals de poemes, cançons, concursos d’aforismes, microcomentaris, actuacions, improvisacions dramàtiques sobre temes i textos relacionats, etc.
L’apartat més aplicat de la filologia tindrà, així mateix, programes de subtitulació perquè els alumnes facen pràctiques d’aquesta activitat penjant, a continuació, les seues temptatives de traduir famoses escenes de cine i televisió a la web. Tota mena de participació comptarà amb un certificat de la Universitat de Cambridge.
Des del Departament de Valencià de l’IES Misteri d'Elx ens hem compromès a participar en aquest congrés i estem animant els alumnes a aprofitar aquesta oportunitat. Cal destacar el seminari de Dominic Keown, dedicat a dos dels autors a qui dediquem més temps en segon de batxillerat. En el web del congrés, En valencià, hi trobareu tota la informació, així com un enllaç per als estudiants que s’hi vulguen inscriure.
Mira't els seminaris i xarra amb els profes.
Fes-nos sentir tot el que tens a dir sobre temes seriosos: assajos, comentaris, crítiques, traduccions, subtítols, veus en off
Però no pergues els papers: lletres per a rap, música, poemes, esquetxos
Dates del congrés i activitats:
7 de febrer
• Obertura de matrícula (gratuïta) emplenant un qüestionari breu.
• Publicació a la pàgina web del congrés els 6 seminaris sobre la cultura valenciana.
• Publicació dels models i les instruccions per a la participació en l’apartat lúdic i creatiu.
18 de febrer
• Inauguració de la sessió interactiva:
• Diàleg amb els ponents via Skype, Twitter, FB, etc.
• Contribució dels congressistes a Valencia’s Got Talent publicada a la web (recitals, performance, cançons, aforismes, raps, etc)
28 de febrer
• Tancament de la sessió interactiva.
• Comiat emplenant un qüestionari breu
• Votació millors contribucions publicades
15 de març
• Tancament del congrés
• Data limit per a l’entrega d’estudis
• Preparació de certificats per als participants
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada