dissabte, 29 de novembre de 2014

Setena edició del concurs Ficcions 2014-2015

El concurs durarà des de l’1 de desembre de 2014 fins al 23 de març de 2015. El nom dels finalistes es farà públic durant la primera quinzena d’abril, mentre que els guanyadors es donaran a conèixer durant el lliurament de premis abans de Sant Jordi. Cada quinze dies, aproximadament, el grup d’alumnes haurà de publicar un nou capítol de la història. El 23 de març de 2015 serà la data màxima per a presentar el tercer i últim capítol, i a partir de llavors, el jurat decidirà quina és la millor història. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental, i la originalitat de les històries.

Funcionament
L’alumnat s’ha de registrar a la pàgina web www.ficcions.cat a partir de l’1 de desembre de 2014 i enviar els nous capítols segons el calendari establert. A més, la pàgina web servirà també com a eina per cercar recursos per escriure els capítols, amb enllaços d’interès, amb un fòrum per compartir dubtes, propostes, i comentar els capítols dels altres participants.

La forma de participació podrà ser individual o en grup de fins a tres persones que poden ser de diferents classes i instituts. 
Els capítols no podran superar els 9.000 caràcters ni ser inferiors a 3.000 (sense espais en ambdós casos). Els grups d’alumnes començaran la història a partir d’un inici, que caldrà escollir d’entre les possibilitats proposades a la mateixa web. 

Premis
Millor història: iPhone o Play Station (a triar durant el moment de la inscripció) per a cada membre del grup
Segona millor història: iPod Touch per a cada membre del grup
Premi popular: La història que obtingui més vots a la web www.ficcions.cat, previ registre, rebrà un smartphone. 
Premis territorials: Entre els finalistes es premiaran les millors històries dels territoris (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) amb un iPod Shuffle per a cada membre del grup 

Cap comentari: