divendres, 22 de març del 2019

La pàgina 'Recursos en línia' de la Secció Filològica presenta tots els diccionaris, obres de consulta i corpus informatitzats pel IEC

La Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) presenta tots els portals de llengua propis unificats en una sola pàgina web. La pàgina Recursos en línia atansa a tots els usuaris les obres principals que acull l’acadèmia d’una manera còmoda i fàcil.

Les obres bàsiques

La pàgina inclou vint-i-vuit icones amb vincle, que dirigeixen a obres i portals molt variats. Per una banda, hi ha les obres emblemàtiques de l’Institut: el Diccionari de la llengua catalana (DIEC), la Gramàtica essencial  (GEIEC) i l’Ortografia catalana.
Al costat, hi ha el magne Diccionari català-valencià-balear d’Antoni M. Alcover i Francesc de Borja Moll; el portal de consultes lingüístiques Optimot, sostingut per la Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració del IEC i el Termcat; i l’Atles lingüístic del domini català. També hi ha un enllaç amb el centre de terminologia oficial Termcat.

Més diccionaris i corpus textuals

Entre la resta de diccionaris que acull la pàgina web, hi ha el Diccionari descriptiu de la llengua catalana, el Diccionari de sinònims d’Albert Jané, el Corpus textual informatitzat, el Portal de terminologia de ciències i tecnologia i el Vocabulari de llengua catalana medieval, de l’erudit Lluís Faraudo de Saint-Germain, encara en construcció.