diumenge, 16 d’octubre del 2016

19 d’octubre a les 20 hores concert Òrbites, poetes i cançons de VerdCel a La Llotja Sala Cultural

El proper dimecres 19 d’octubre a les 20 hores oferirem el concert Òrbites, poetes i cançons de VerdCel a La Llotja Sala Cultural es tracta d’un concert didàctic adreçat a estudiants de secundària i batxillerat (i universitaris, és clar).
L’espectacle encercla textos d’Espriu, Estellés i March, melodies i cançons d'Ovidi Montllor, Raimon, Bonet i tantes altres veus. Com que la interacció amb el públic n'és pedra angular , el treball previ i posterior que es puga fer amb l’alumnat és fonamental.
L’accés és lliure limitat a l’aforament de La Llotja.
Espere que entre tots puguem fer la major difusió possible.

REPERTORI:
1.- A mans besades - Alfons Olmo
2.- Mar de Muntanyes, muntanyes de mar - Alfons Olmo
3.- M'aclame a tu - V.A.Estellés / Ovidi Montllor
4.- M'estime molt el meu país - V.A.Estellés / VerdCel
5.- La Marinada - Joan Pau Giné (adaptació lletra Alfons Olmo)
6.- Si com lo taur - Ausiàs March / Raimon
7.- Al meu país la pluja - Raimon
8.- Jo vinc d'un silenci - Raimon
9.- Inici de càntic en el temple - S.Espriu / Raimon
10.- Cançó de llaurador - Ovidi Montllor
11.- He mirat aquesta terra - S.Espriu / Raimon
12.- Treballaré el teu cos - Raimon
13.- La Font i l'excursionista - Alfons Olmo
14.- L'escola de Ribera - Ovidi Montllor
15.- Gola seca - Ovidi Montllor
16.- El meu poble Alcoi - Ovidi Montllor i adaptació Alfons Olmo / Jacques Brel
Recàmera: 'Homenatge a Teresa'-Ovidi Montllor, 'No sé si ets', 'Riu força', 'No et valores', 'Arbres, software i un te', 'Tela amb tela', 'Fundes
En llaços Interessants:
WEB VERDCEL: http://www.verdcel.com
YOUTUBE VERDCEL: http://www.youtube.com/verdceloficial
WEB VERDCEL-ESTELLÉS 'M'estime molt Estellés': http://www.verdcel.com/mestime-molt-estelles/
DOCUMENTAL SÀMARA: http://vimeo.com/1314469
CURTMETRATGE PETJADES: http://dl.dropbox.com/u/2863292/petjades_h264_420x240_BR.mov
XARXES: ·  FACEBOOK · TWITTER · INSTAGRAM · GOOGLE + 

La web www.verdcel.com és una molt bona plataforma des de la qual podeu conèixer amb detall la proposta, veure i conèixer els materials i a VerdCel. Per exemple podeu escoltar les cançons, veure diferents vídeos, el curt, el directe, etc.

2 comentaris:

Josep Perucho ha dit...

- Música i cançó.
L’escriptura, la composició de cançons com a fet creatiu. La cançó és en sí un gènere musical, i és de fet una de les primigènies formes de treball interdisciplinari en tota regla, barreja de disciplines d'art i expressió (música i lletra, melodia i paraula), on s'adapten mútuament, es conjuminen per assolir una meta major, on 'el conjunt és més que la suma de les parts': una càpsula on missatge-contingut i estímul sonor es condensen per travessar fàcilment la pell de qui escolta, de qui veu-viu la interpretació en directe de la mateixa. És un vehicle perfectament dissenyat que arriba sense desviacions al cap i a la ment de l'oient, i amb la capacitat d'emocionar instantàniament.
Què és primer, la lletra o la música? Gènesi d’aquesta simbiosi. Estructura de les cançons. Melodia. Acompanyament. Harmonia. Arranjaments. La veu i els diferents instruments que intervenen, tant al disc com al directe. Producció del disc i adaptació als concerts: backline i instruments, cablejats, micròfons, pedals de guitarres, aparells electrònics, funcionament del directe, etc.

- Lletres i poesia.
Lletres i poesia moderna, contemporània i medieval.
Les temàtiques de les cançons pròpies escollides com a bona mostra dels àmbits i temàtiques possibles a tractar alhora d’escriure poemes, d’escriure el que poden ser futures cançons: poemes i cançons d’amor; de sentit crític; existencials; sobre el pas del temps; per reinterpretar als poetes; la bellesa; sobre la natura i la mare terra; la llengua i la cultura; la guerra, la postguerra, la dictadura; la identitat; el món de les emocions; l’amistat i les relacions; la nostàlgia dels llocs, persones i moments viscuts; la mort, etc.
L’espectacle i els discos on està recollit, com una obra completa, integrada, en si esdevé una eina narrativa en funció dels ordres als diferents suports, a partir de cançons que, de per si, també funcionen a soles.
També es poden tractar aspectes dialectals, al haver-ne diferents poemes i textos amb accent diferenciat, la unitat de la llengua, etc.

Josep Perucho ha dit...

- Plàstica, art, comunicació i noves tecnologies.
Els audiovisuals (documental, curtmetratge i el clip), el còmic, il·lustracions, la imatge i la foto, són materials elaborats per VerdCel i alhora bons exemples amb què es pot recolzar el docent per aprofundir en diferents aspectes de les arts plàstiques, tècniques comunicatives i l’aplicació de les noves tecnologies en la matèria.

- Multidisciplinari. La creació des de la interacció d’arts i disciplines.
Present en tota l’obra de VerdCel i, com no, en les seues publicacions (llibre-cd) la interdisciplinarietat és una marca de la casa. Un disc amb un lligam clar entre cançons amb el guionatge de les cançons, les seues lletres i el propi Còmic.
Una forma de treballar i un espectacle que, amb cançons, recitació, projeccions i interpretació (el moviment i el gest teatral), impulsa aquest esperit interdisciplinar en l’alumne/espectador.
A més es compta amb diferents peces que ja de per sí combinen aquest caràcter i actitud creativa.