dijous, 12 de març de 2015

Dia de la poesia catalana a internet: 17 de març

Dia de la poesia catalana a internet: 17 de març

El 17 de març fem una crida a emplenar la xarxa de versos catalans: celebrem el Dia de la poesia catalana a internet, una iniciativa (impulsada per la UOC des del 2011) que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n'és de valorada i estimada pels seus lectors.Com participar-hi

 • El dia 17 de març, Dia de la poesia catalana a internet
  • A Twitter: durant tot el dia 17 de març, piulant versos i enllaços sobre poesia catalana amb l’etiqueta #jollegeixo.
  • A Facebook i a Google +: compartint els vostres versos preferits a l'esdeveniment Dia de la poesia catalana a internet i convidant els vostres amics a afegir-s'hi.
  • A la blogosfera: escrivint una entrada sobre poesia catalana al vostre blog. Si ens n’informeu a lletra@uoc.edu o través de les xarxes socials, l’enllaçarem des de la pàgina de l'esdeveniment.
  • A Instagram: fent una fotografia del vostre poema preferit o de la portada del poemari que recomaneu. No us n'oblideu d'afegir-hi l'etiqueta #jollegeixo que ens permetrà visualitzar les vostres imatges des d'aquí.

  A més de piular els versos o publicar-los al vostre blog o mur de Facebook o Google+, també podeu llegir-los en veu alta i compartir-los. Podeu enregistrar un podcast molt fàcilment mitjançant la plataforma Vocaroo, amb només tres clics. Un cop tingueu l'arxiu enregistrat, doneu a conèixer la vostra lectura compartint el vincle a Twitter, Facebook o enviant-nos un correu a lletra@uoc.edu. (Si ho voleu, també podeu usar altres plataformes que permeten més qualitat de so: Audioboo, Blaving, Soundcloud, Audioexpert, tot i que demanen registre).

  Balanç de les edicions anteriors

  Per anar fent boca...

  • De l’11 al 16 de març, a través dels comptes de lletrA a Twitter, Facebook i Google + us proposarem cada dia diverses lectures poètiques. Així podreu anar pensant quins poetes i quins versos us agraden més, i quins voleu compartir a les xarxes el dia 17.
  Recursos sobre poesia catalana en xarxa
  • Música de poetes: una àmplia selecció d’adaptacions musicals de poemes en llengua catalana.

  21 de març. Dia mundial de la poesia

   Dins i fora de les xarxes socials: consulteu aquí les diferents maneres de participar en els actes del Dia mundial de la poesia.
  • Twitter: Podeu piular versos de menys de 140 caràcters amb les etiquetes #dmpoesia i #jollegeixo.